Oldal kiválasztása

COVID-19

Rendkívüli egészségvédelmi szabályok, utasítások és ajánlások, érvényesek visszavonásig

A rendkívüli egészségvédelmi szabályok és utasítások a Házirend III. pontja alapján a Házirend részét képezik, betartásuk az épület használói számára kötelező, az ajánlások betartása ajánlott.

Üzemeltetői utasítások:

 1. Amennyiben nem érzi jól magát (például, de nem kizárólag: levert, vagy lázas, vagy köhög, vagy tüsszög, vagy nehezen lélegzik, vagy megfázás akár csak enyhe tüneteit észleli magán), kérjük maradjon otthon, ne lépjen az irodaházba, vegye fel a kapcsolatot orvosával telefonon.
 2. Kézfertőtlenítő használata minden belépéskor kötelező. Automata adagolók a földszinten és a recepción találhatók. Amennyiben az adagoló kimerül, értesítse a recepcióst.
 3. A közös területeken az arcot és orrot eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat kel viselni, egymástól pedig 2 méter személyes védőtávolságot kell tartani.
 4. Tilos a csoportosulás.
 5. A forgóvilla működtetése szünetel.
 6. A recepciós szolgálattevővel a védőtávolság megtartásával kell kommunikálni.
 7. Lezárt közös használatú területek: étterem, közös tárgyaló, zuhanyzó, rendezvényterem
 8. Tartsa be a vonatkozó kerületi, fővárosi és kormányrendeleteket.

Üzemeltetői ajánlások:

 1. Rendszeres kézmosás, fertőtlenítés, munkaeszközök, különösen billentyűzet, mobiltelefonok és egerek fertőtlenítése, azok kizárólagos használata.
 2. Felületek, különösen kilincsek, asztalok, kapcsolók, fogantyúk alkoholos áttörlése.
 3. Edények kizárólagos használata, alapos elmosása, forró vízzel öblítése.
 4. Rendszeres és gyakori szellőztetés.
 5. Légkondicionálók használatának mellőzése.
 6. Külső vendégek fogadása csak halaszhatatlan ügyekben.
 7. Munkáltatóknak javasoljuk az otthoni munkavégzés elrendelését, ahol lehetséges.
 8. Munkáltatóknak javasoljuk rotáció bevezetését, ami biztosíthatja, hogy munkatársaik közül csak annyian legyenek bent, hogy az irodájukban 2 méter biztonsági távolságot egymástól tartani tudjanak, és a rotált csoportok egymással ne keveredjenek.
 9. A rendkívül helyzet alatt az épület nyitvatartása hétköznap 09:00 – 18:00 óra, ettől eltérő nyitvatartási igényt, az üzemeltetéssel kell megbeszélni és óradíj alapján megfizetni.
 10. Javasoljuk, hogy általánosságban is kerüljék a tömeget, közösségi alkalmakat, közösségi helyszíneket, és a lehető legtöbbet legyenek otthon, vagy másoktól izolált / távoli környezetben.
 11. Kérjük, ne fogjanak kezet senkivel, ezt ne is várják el, üdvözöljék egymást más módon.
 12. Kérjük köhögjenek, tüsszentsenek zsebkendőbe, amelyet azonnal kidobnak, ennek hiányában a könyökhajlatukat használják.
 13. Kerüljék minden körülmények között az arcuk megérintését.
 14. Kérjük tanulmányozzák a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK, https://www.nnk.gov.hu/) honlapját, kérdés esetén hívják az ingyenesen hívható zöldszámokat a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 / 06-80-277-456